Jestem dietetyczką kliniczną, doktorem nauk o zdrowiu, absolwentką Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku. Z ramienia Fundacji Insulinooporność uzyskałam tytuł “Specjalisty przyjaznego insulinoopornym”. Współpracuję z grupą wsparcia pacjentów bariatrycznych przy I Klinice Chirurgii USK. W ramach współpracy z Zakładem Biotechnologii Żywności UMB prowadzę zajęcia dydaktyczne dla studentów kierunku Dietetyka.
Moją pasją jest przekazywanie zdobytej wiedzy, stąd też przeprowadzam warsztaty i prelekcje z zakresu dietetyki i żywienia. W tym zakresie mam doświadczenie we współpracy ze szkołami, Urzędami Miast oraz stowarzyszeniami.
Jestem autorką i współautorką artykułów naukowych z zakresu Dietetyki oraz uczestniczką konferencji naukowych z tego zakresu. Chcąc nieustannie podnosić swoje kwalifikacje biorę udział w wielu szkoleniach, m.in.:
Praca z ludźmi to coś o czym marzyłam od zawsze, dlatego też moją dewizą jest uśmiech, cierpliwość i pozytywne nastawienie. Bezcenną zapłatą jest wdzięczność moich pacjentów.
Jestem dietetykiem klinicznym oraz psychodietetykiem, absolwentką Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku, autorką tekstów na portale poświęcone zdrowemu odżywianiu. Jestem członkiem Fundacji Insulinooporność – zdrowa dieta i zdrowe życie oraz pełnię w niej funkcję koordynatora regionalnego. Otrzymałam także tytuł “Specjalisty przyjaznego insulinoopornym”. Współpracuję z grupą wsparcia pacjentów bariatrycznych przy I Klinice Chirurgii USK.
W myśl zasady “kto stoi w miejscu ten się cofa” stale dokształcam się i podnoszę swoje kwalifikacje uczestnicząc w kursach i szkoleniach:
W wolnych chwilach chętnie gotuję. Dlatego jadłospisy przeze mnie przygotowywane są nie tylko zdrowe, ale i smaczne. Najważniejsze jest dla mnie, aby moi klienci postrzegali zmianę sposobu żywienia jako nowy, ciekawy i przede wszystkim zdrowy sposób na życie a nie przykry obowiązek. Gwarantuje to trwałe efekty i radość z zauważalnych zmian.