Spaghetti z tuńczykiem
Obiad w 10 minut? Proszę bardzo! Przed Wami przepis na szybkie spaghetti z tuńczykiem.
Składniki na 3 porcje sosu:
- Passata pomidorowa lub przecier pomidorowy – 500 g
- 1 średnia cebula
- 100g czarnych oliwek
- Łyżka oleju rzepakowego
- Puszka tuńczyka w sosie własnym (120 g)
- Bazylia, oregano, pieprz czarny, ostra papryka
- Do podania: ser cheddar lub inny twardy ser, np. parmezan
- Makaron pełnoziarnisty
Cebulę posiekać i zeszklić na oleju na patelni. Dodać passatę pomidorową i dusić 5-10 minut. Dodać pokrojone w plasterki oliwki i odsączonego tuńczyka, dusić 2 minuty. Doprawić bazylią, oregano, ostrą papryką. Podawać z pełnoziarnistym makaronem i startym serem cheddar.