Ukończyłam studia magisterskie na kierunku Dietetyka na Uniwersytecie Medycznym w Białymstoku. Z ramienia Fundacji Insulinooporność uzyskałam tytuł “Specjalisty przyjaznego insulinoopornym”. Swoją przyszłość wiążę z działalnością naukowo-badawczą. Obecnie jestem doktorantką na Wydziale Nauk o Zdrowiu UMB. Zamierzam zająć się rolą diety w chorobach neurologicznych, dlatego też moje badania prowadzę obecnie w Poradni Neurologicznej.
Moją pasją jest przekazywanie zdobytej wiedzy, stąd też przeprowadzam liczne warsztaty i prelekcje z zakresu dietetyki i żywienia. Współpracowałam ze szkołami, Urzędami Miast oraz stowarzyszeniami. W ramach współpracy z Zakładem Biotechnologii Żywności UMB prowadzę zajęcia dydaktyczne dla studentów.
Chcąc nieustannie podnosić swoje kwalifikacje biorę udział w konferencjach naukowych oraz szkoleniach:
Praca z ludźmi to coś o czym marzyłam od zawsze, dlatego też moją dewizą jest uśmiech, cierpliwość i pozytywne nastawienie. Bezcenną zapłatą jest wdzięczność moich pacjentów.