Kamila

Kamila

Ukończyłam studia magisterskie na kierunku Dietetyka na Uniwersytecie Medycznym w Białymstoku. Z ramienia Fundacji Insulinooporność uzyskałam tytuł “Specjalisty przyjaznego insulinoopornym”.  Swoją  przyszłość wiążę z działalnością naukowo-badawczą.  Obecnie jestem doktorantką na Wydziale Nauk o Zdrowiu UMB.  Zamierzam zająć się rolą diety w chorobach neurologicznych, dlatego też moje badania prowadzę obecnie w Poradni Neurologicznej.

Moją pasją jest przekazywanie zdobytej wiedzy, stąd też przeprowadzam liczne warsztaty i prelekcje z zakresu dietetyki i żywienia. Współpracowałam ze szkołami, Urzędami Miast oraz  stowarzyszeniami. W ramach współpracy z Zakładem Biotechnologii Żywności UMB prowadzę zajęcia dydaktyczne dla studentów.

Chcąc nieustannie podnosić swoje kwalifikacje biorę udział w konferencjach naukowych oraz szkoleniach:

  • IX Ogólnopolska Konferencja Dietetyki Congressus Dietetica – udział czynny, zajęcie I miejsca w sesji posterowej (2019)
  • Dietetyka i zdrowie publiczne w wymiarze interdyscyplinarnym I Ogólnopolska Konferencja Naukowa – udział czynny (2015)
  • 10th Bialystok International Medical Congress for Young Scientists – udział czynny, zajęcie I miejsca w sesji Zdrowia Publicznego (2015)
  • Szkolenie “Wsparcie żywieniowe w chorobie nowotworowej” (2019)
  • Szkolenie “Praca z dziećmi w kontekście psychodietetyki” (2018)
  • Szkolenie SOIT – School of Insulinresistance Therapy (Szkoła Terapii Insulinooporności) (2018)
  • Szkolenie “Bułka na śniadanie, obiad, kolację. O neofobii żywieniowej praktycznie” (2018)
  • Szkolenie “Wydobywanie motywacji pacjentów” (2017)
  • Szkolenie „Edukator w cukrzycy” (2015)

Praca z ludźmi to coś o czym marzyłam od zawsze, dlatego też moją dewizą jest uśmiech,  cierpliwość i pozytywne nastawienie. Bezcenną zapłatą jest wdzięczność moich pacjentów.

Kamila Kulesza – ZnanyLekarz.pl